'

Održana radionica „Šta ima ispod nas?“ na Dečjem odeljenju požarevačke Biblioteke

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: nbpo.rs
Uto, 24.01.2023
0

Radionica „Šta ima ispod nas?“ održana je na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, 18. januara. Radionica je realizovana u okviru projekta „Planeta zemlja“ starije grupe vrtića „Pčelica“. Učestvovalo je trinaestoro dece. Radionicu je vodila bibliotekarka Slavica Vučinić.


 


Slikovnica „Šta ima ispod nas?“ Majka Maninga izdavačke kuće „Odiseja“, poslužila je za razgovor i razmišljanje o našoj Planeti.

Deca su otkrila kako to da ne padnu u svemir ako je Zemlja okrugla, koja nas sila drži na Zemlji, šta se desi kad zrela jabuka padne na zemlju. Usvojili su i novu reč – klija.

Deca su „putovala“ do središta planete i izašla sa zemljotresima i erupcijama vulkana. Saznali su koliko je to 1/7 pod vodom i kako čuvati zemlju, jer su dete i čovek najsrećniji u prirodi.

Svaki tačan odgovor nagrađivan je „suncem“, Jedan dečak je dobio čestitku zbog bezbroj sunaca koja je osvojio, jer je pokazao neverovatno znanje za jednog petogodišnjaka. Radionica je završena stihovima Dobrice Erića:

„Ako želiš da te prati sreća, budi češće u društvu drveća“, navodi se na sajtu požarevačke Biblioteke OVDE. 

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar