'

Centar za socijalni rad u Požarevcu obeležio 60 godina postojanja

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 24.11.2022
0

Centar za socijani rad Požarevac je ustanova koja u prethodnih šest decenija velikom broju građanima pomože u rešavanju problema socijane zaštite obeležila je danas 60 godina postojanja.


 

 

Centar za socijalni rad je specifična ustanova, čiji se rezultat rada teško može iskazati brojkama, grafikonima, statističkim pokazateljima i puno je snage posvećenosti i truda, razumevanja od strane zaposlenih utkano u svaki pojedinačni slučaj, u svakoj porodici sa kojom se bavimo, istakla je direktorka Centra za socijalni rad u Požarevcu Tatjana Rajić.


 


"Napomenuću da porodice sa kojima naši stručni saradnici rade je od 350 do 400, što je daleko više od deset puta u odnosu na kolege u Evropi ili Americi. Sa druge strane, naš sistem je pokazao daleko bolje rezultate u vanrednoj situaciji uzrokovane pandemijom, što govori o profesionalizmu i posvećenosti mojih kolega. Naša ustanova je bila i ostaće, tu, za naše sugrađane onda kada život nemilosrdno okrene stranicu i kada smo tu kao jedina adresa za podršku i utehu a pre svega za ostvarivanje prava naših sugrađana u oko 198 različitih vrsta postupaka, za prosečno 8.000 korisnika godišnje sa brojem kolega od 23 koji su nosioci aktivnosti”, istakla je između ostalog direktorka Rajić. 

Centar za socijalni rad Požarevac je osnovan juna 1962 godine. Od samog početka, uprkos entuzijazmu radnika i rukovodstva, kao i potrebama građana, Centar prate problemi materijalnih mogućnosti.

Polovična rešenja za poslovni prostor su primenjivana do 1972. godine od kada Centar koristi prostor za upravnu zgradu na adresi Moše Pijade 27, u Požarevcu.

Osnovna delatnost Centra za socijalni rad je da svojim građanima i njihovim porodicama pruža različite vrste pomoći kada se nađu u stanju socijalne potrebe.

Centar zadovoljava zaštitne potrebe svojim građanima na posredan ili neposredan način putem multidisciplinarnog rada. Svoju delatnost obavlja vršenjem javnih ovlašćenja prenetim od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i obavljanjem poslova i pružanjem usluga iz nadležnosti lokalne samouprave, odnosno grada Požarevca.


 


Današnjoj svečanosti prisustvovali su Sandra Perić, direktorka komore socijalne zastite, Živorad Gajić, pomoćnik direktora Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, zatim predsednik Skupštine grada Predrag Mijatović, član gradskog veća zadužen za NVO, kulturu i informisanje Dejan Krstić, predstavnici pravosuđa, zdravstvenih ustanova, preduzeća i ustanova republičkog i lokalnog karaktera, obrazovnih ustanova i zaposleni. 


 

 

 

 

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar