'

Zajedničkim delovanjem podižemo svest i unapređujemo kvalitet životne sredine (FOTO)

EKOLOŠKI KUTAK
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 23.11.2022
0

OŠ “Dositej Obradović” Požarevac kroz skoro tri veka postojanja, ispratila je brojne manifestacije i akcije koje se odnose na očuvanje životne sredine. U školama se teme ekologije i zaštite životne sredine trenutno izučavaju kroz biologiju i geografiju, ali taj sadržaj nije dovoljan da učenike podstakne na poimanje i razmišljanje o zaštiti prirode tako da se ova škola može pohvaliti sa brojnim manifestacijama i akcijama koje se godišnje organizuju.


 


Tradicionalno i ove godine đaci su nakon svečanog prijema prvaka, posadili drvo generacije u školskom vrtu, a kako kaže direktorka škole Ivana Joksimović, to je aktivnost, kada prvaci imaju priliku da prate rast svog drveta generacije, što je njima vrlo interesantno, ali i da uče o značaju zaštite životne okoline.


 


U školi se prate i obeležavaju važni ekološki datumi. Neki od njih jesu i 22. april Dan planete, Svetski dan očuvanja energije, Svetski dan voda..

Direktorka Joksimović istakla je da škola kroz nastavu u vannastavne aktivnosti teži da se ekološki obrazuje, menja navike i formira ekološku kulturu.




Tradicionalno organizujemo Novogodišnju reciklažnu modnu reviju u kojoj iz godine u godinu učestvuje sve veći broj učenika koji pokazuju svoju kreativnost, ali i svest o važnosti reciklaže. 

Učenici škole učestvuju i u akcijama kao što su Pešačenjem do zdravlja, Sadnja jelki na Čačalici, Akcija sakupljanja čepova..


 


Poruku koju šalju iz ove požarevačke škole, jeste "Zajedničkim delovanjem podižemo svest i unapređujemo kvalitet životne sredine jer Naša planeta, je naše zdravlje".

Tekst je objavljen u okviru projekta "Ekološki kutak". Projekat sufinansira grad Požarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Vaši komentari
Ostavite komentar