'

Bicikli i kacige uručeni prvacima u nedelji mobilnosti

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: velikogradiste.rs, foto velikogradiste.rs
Pet, 23.09.2022
0

Opština Veliko Gradište nagradila je, povodom obeležavanja nedelje mobilnosti, najbolje radove predškolaca u sve tri osnovne škole dečjim biciklima, a ostalim učesnicima obezbeđene su kacige za sigurnu vožnju.


 


Ova lokalna samouprava uuzela je učešće u obeležavanju nedelje mobilnosti u cilju podizanja svesti i ulaganja zajedničkih napora za menjanje navika kako bismo što manje koristili automobile kao prevozna sredstva.

Predsednik opšptine Dragan Milić i predsednik Skupštine Vladimir Štrbac, obišli su sa saradnicima sve predškolce kako bi im na Svetski dan bez automobila uručili nagrade i upoznali ih sa prednostima alternativnih vrsta prevoza.

Predsednik Milić je decu savetovao da vode računa o bezbednsoti u saobraćaju, da obavezno nose kacige kao i da što više koriste bicikle i idu peške kako bi bili zdraviji, ali i dali svoj doprinos zaštiti životne sredine i poželeo im da budu dobri i uspešni u školi.

U okviru nedelje mobilnosti prvaci su  crtali radove ili pisali literalne sastave na temu „Dan bez automobila u opštini Veliko Gradište“.

Pobednica takmičenja u OŠ “Ivo Lola Ribar“ Veliko Gradište je Anastasija Stojanović, u konkurenciji 30 prvaka, u OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac među 14 učenika pobedio je Aleksa Vukosavljević, a u OŠ “Miša Živanović“ Srednjevo najbolji rad bio je Teodore Andrejić, takođe od ukupno 14.

Fotografije možete pogledati na sajtu opštine OVDE. 

Vaši komentari
Ostavite komentar