'

Požarevačka gimnazija obeležila 160 godina rada i postojanja (FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 23.09.2022
0

Svečanom akademijom u Centru za kulturu Požarevačka gimnazija obeležila je 160 godina rada i postojanja. Povodom rođendana škole dodeljene su zahvalnice pojedincima i organizacijama koji su svojim radom doprineli radu škole.

 

 

U istoriji srpskog naroda, obeleženoj brojnim diskontinuitetima, malo je institucija koje se mogu pohvaliti trajanjem kakvo ima Požarevačka gimnazija, koja je osnovana 24. septembra 1862. godine, Ukazom kneza Mihaila Obrenovića.


Na početku svog obraćanja Danijela Žukovski direktorka Požarevačke gimnazije, istakla je da se škola iako je menjala nazive i promenila sedište 1974. godine, kontinuirano se razvijala, odolevala vremenu i ispisivala istoriju srpskog školstva.

„Požarevačka gimnazija je danas savremeno opremljena, modernizovana, digitalizovana škola sa 25 odeljenja, tri nastavna smera, više od 700 đaka i 80 zaposlenih u kojoj se neguju tradicija, stručnost, humanost, interkulturalnost i kvalitet u radu. Pored redovne nastave škola ima razgranatu mrežu vannastavnih aktivnosti, bogatu kulturnu, javnu i izdavačku delatnost. To je škola čiji učenici i nastavnici svake godine osvajaju pregršt državih nagrada iz različitih oblasti“, kazala je Žukovski.




Današnjoj svečanosti prisustvovao je Miloš Blagojević, pomoćnik ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja.

"Nama je izuzetno bitno da se nastavi ova tradicija koju imate, da možemo da konstatujemo ove sjajne rezultate koje postižete, ali to je u isto vreme jedan zalog za budućnost koji vi u narednom periodu morate da potvrdite". 




Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, prilikom obracanja je rekao da ovaj veliki jubilej, pored učenika i zaposlenih u Požarevačkoj gimnaziji, slave svi Požarevljani ponosni na uspehe ove škole.

„Grad Požarevac će nakon ovih 16 decenija nastaviti da osluškuje želje građana i tako i dalje ulagati u infrastrukturu škole. Da bi ovaj grad i Požarevačka gimnazija i dalje davali sjajne umove Srbiji i svetu, moraju se obezbediti adekvatni uslovi za nastavu. Tim putem smo, prethodno prepoznavši ga kao prioritetnog krenuli pre jedne decenije, i od tada njime koračamo sve krupnijim koracima“, istakao je Pavlović. 




Za dugogodišnju podršku u unapređivanju kvaliteta uslova za rad i učenje uručene su povelje zahvalnosti najzaslužnijim pojedincima i ustanovama.





 

Vaši komentari
Ostavite komentar