'

Dan pešačenja“ u Požarevcu (FOTO)

EKOLOŠKI KUTAK
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sub, 10.09.2022
0

Mnogobrojni gradovi, uključujući i Požarevac, pridružili su se obeležavnju Dana pešačenja koji se ove godine održava pod sloganom „Korak bliže zdravlju!“.

 


Planinarski klub „Vukan“ zajedno sa Planinarskim Savezom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta organizovao je ovu sportsko – rekreativnu manifestaciju, kojoj su se odazvali brojni zainteresovani pojedinci, klubovi, a pre svega mališani.


 


Učesnici okupljeni ispred Ekološkog doma na Čačalici su shodno svojim godinama i mogućnostima imali priliku da odaberu jednu od tri staze, koje su prethodno obeležene i za koje su obezbeđeni kvalifikovani vodiči.

 


Prva staza - Kružna staza od Ekološkog doma po Čačalici, dužina 2,7 km, visinska razlika 124 m, vreme pešačenja 1,5 časova. 

Druga staza – Ekološki dom – Čačalica – Minine vode – Crveni krst na Tulbi. Dužina staze 8,7 km visinska razlika 158 m; vreme pešačenja 3,5 časova.  

Treća staza – Ekološki dom Čačalica – Manastir Rukumija. Dužina 13 km, a vreme pešačenja 5 časova.  



Cilj manifestacije je promocija zdravog načina života kroz pešačenje i aktivnosti u vezi sa prirodom, kao najbolje preventive. 

 

 

Obeležavanju Dana pešačenja su između ostalih prisustvovali Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacije grada Požarevca, Marija Vlajović pomoćnica gradonačelnika kao i Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza grada Požarevca.

Projekat je sufinansirao grad Požarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar