'

Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 10.08.2022
0

Danas je potpisan ugovor o saradnji između Grada Požarevca i nemačke organizacije „Help“ , u okviru projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“. Ugovor su potpisali gradonačelnik grada Saša Pavlović i direktorka Helpa u Srbiji Aleksandra Brkić.

 


Projekat finansira Švetska vlada preko Švetske agencije za međunarodni razvoj i saradnju „Sida“ i grad Požarevac, a realizuje Help u saradnji sa gradom.

Ovim ugovorom započinje saradnja na projektu čiji je opšti cilj doprinos smanjenju siromaštva, socijalnoj inkluziji, održivom i inkluzivnom razvoju kao i ostvarivanju zadovoljavajućih uslova za rada za sve, putem obezbeđivanja poboljšanog pristupa tržištu rada i zapošljavanju.

U okviru projekta planirano je da se podrži najmanje 14 korisnika na teritoriji grada Požarevca putem organizacije plaćenih radnih praksi kod odabranih poslodavaca u vrednosti od 3.360 evra po polazniku, kao i zaposlenje 7 obučenih polaznika radnih praksi u perodu najmanje 12 meseci, uz bespovratnu pomoć poslodavcima u opremi u prosečnoj vrednosti od 3.000 evra.

 

 

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar