'

Rok za korišćenje vaučera produžen do 30. novembra

DRUŠTVO
Autor: HIT
Izvor: N1info.com
Sub, 9.07.2022
0

Vlada Srbije donela je odluku da se rok za korišćenje vaučera za odmor u Srbiji produži za mesec dana i da vaučeri umesto do 31. oktobra, kako je bilo prvobitno predviđeno, mogu da se iskoriste do 30. novembra.Novi rok do kada građani mogu iskoristiti svoje vaučere je 30. novembar, umesto 31. oktobra, kako je bilo predviđeno vladinom uredbom.
Vlada Srbije je odobrila 200.000 vaučera u vrednosti od po 15.000 dinara, kao i dodatnih 100.000 vaučera u vrednosti od po 10.000 dinara za građane koju su ove godine dobili vaučer od 5.000 dinara.

„Produžetak akcije do 30. novembra pomoći će građanima da nađu odgovarajući smeštaj i da lakše planiraju svoj odmor u Srbiji, kao i ugostiteljima da popune kapacitete tokom novembra, koji je najnepopularniji period za turizam, tokom koga su mnogi objekti potpuno prazni“, navodi se u saopštenju „Moje Srbije“.

Iz udruženja navode da se akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom prethodnih sedam godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.
„Domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode i do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu“, naveli su iz udruženja.

Vaši komentari
Ostavite komentar