'

Gužve na Horgošu i Gradini, birajte alternativne prelaze

DRUŠTVO
Autor: HIT
Izvor: RTS, AMSS
Sub, 9.07.2022
0

Pojačan intenzitet saobraćaja i ovog vikenda je na svim putevima u zemlji. I dalje su najopterećeniji auto-putevi ali i i magistralni i regionalni koji vode ka planinama i banjama i granični prelazi Horgoš, Gradina i Batrovci.



Na graničnom prelazu Gradina se na izlazu iz Srbije čeka 30 do 60 minuta. Pet do šest traka rezervisano je za automobile, a jedna za autobuse.
Građanima se savetuje da tokom vikenda izbegavaju granični prelaz Gradina, odnosno da svoje putovanje planiraju radnim danom, jer taj granični prelaz nema adekvatnu alternativu.
Proteklog vikenda granicu sa susednom Bugarskom je prešlo rekordnih 100.000 putnika, a slične prognoze su i za ovaj vikend.

Da bi se prešla mađarsko-srpska granica potrebno je oko sat vremena. Otvoreno je svih šest dostupnih traka, a veće gužve se očekuju krajem dana, sutra, kao i narednih dana budući da je raspust u pojedinim zemljama zapada počeo tek juče.
Zbog povećane frekvencije saobraćaja, Ministarstvo unutrašnjih poslova je u dogovoru sa nadležnim pograničnim organima Mađarske produžilo radno vreme na pojedinim graničnim prelazima.
Tako je produženo radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi - Ašothalom koji će raditi petkom, subotom i nedeljom od 7 do 22 časa, a radnim danima od 7 do 19 časova, dok je radno vreme graničnog prelaza Bajmok - Bačalmaš od 7 do 24 časa petkom, subotom i nedeljom, a radnim danima od 7 do 19 časova.

Svi ostali granični prelazi na Koridoru 10 rade uobičajeno 24 časa dnevno.
Na graničnom prelazu Batrovci manja zadržavanja, na izlaz se čeka između 30 i 60 minuta, a na ulaz u Srbiju oko 30 minuta. 
Iz Auto moto saveza savetuju putnicima da koriste alternativne, manje frekventne granične prelaze.



Vaši komentari
Ostavite komentar