'

Nova vozila u JKP „Komunalne službe“ Požarevac

DRUŠTVO
Autor: HIT
Izvor: Grad Pozarevac, photo: Hit radio
Čet, 7.07.2022
0

Danas su predstavljena nova vozila JKP „Komunalne službe“ Požarevac, jedan mini smećar i autosmećar koji ima mogućnost pražnjenja iz podzemnih i običnih kontejnera.



Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom istakao da je lokalna samouprava od 2016. godine pa do danas u ovo preduzeće uložila preko 400 miliona dinara iz Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine. On je istakao da je ove godine iz fonda izdvojeno 56 miliona dinara za nabavku dva autosmećara i jednog mini autosmećara.



Podzemne posude za smeće novina su za Požarevac, a kako je rekao gradonačelnik Saša Pavlović, počeće da se postavljaju po gradu od druge polovine jula.

U odabiru lokacija za podzemne kontejnere, Komunalne službe opredeljivale su se za delove grada u kojima postojeći kontejneri narušavaju izgled kraja i gde je bilo najviše žalbi građana, kaže v.d. direktor tog preduzeća Marko Marjanović. „To su Svetosavska, Čede Vasovića, Vardarska, Moše Pijade i Knez Milošev venac“, rekao je on.

Podzemni kontejneri po svom kapacitetu zamenjuju tri klasična kontejnera od 1,1m3. Ne ispuštaju neprijatne mirise, mehanički su zatvoreni što sprečava ulazak životinja i ljudi. Za Požarevac je karakteristična košava, a uvođenjem novog sistema biće sprečeno raznošenje smeća po okolini, kaže Marjanović.



Ukoliko se projekat sa podzemnim kontejnerima pokaže kao dobar od sledeće godine biće postavljeni na još nekoliko lokacija.

Vaši komentari
Ostavite komentar