'

Danas tropski toplo, tokom vikenda prijatnije vreme

AKTUELNO
Autor: HIT
Izvor: W2U, RHMZ
Pet, 1.07.2022
0

U Srbiji danas sunčano i tropski toplo.



Posle podne i uveče ponegde se očekuje jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom. Vetar slab do umeren, promenljivog smera. Minimalna jutarnja temperatura od 14 do 21°C, na jugu Banata do 25°C, maksimalna dnevna od 34 do 37°C.

U Požarevcu i okolini danas sunčano i tropski toplo. U toku večeri jači razvoj oblačnosti uz moguću  pojavu kratkotrajnog pljuska. Vetar slab do umeren, promenljivog smera. Minimalna jutarnja temperatura 24°C, maksimalna dnevna 36°C.

U Srbiji u subotu sunčano i dalje tropski toplo, ali u pojedinim predelima za koji stepen prijatnije u odnosu na prethodne dane. Tokom dana očekuje se i jači razvoj oblačnosti, pa će biti uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Duvaće umeren, tokom dana povremeno i pojačan severozapadni vetar. Minimalna jutaranja temperatura od 15°C na jugu i jugoistoku do 23°C na severu Srbije, maksimalna dnevna od 32 do 36°C.

U Braničevskom okrugu u subotu sunčano i dalje tropski toplo, ali za koji stepen prijatnije u odnosu na prethodne dane. Tokom popodneva očekuje se i jači razvoj oblačnosti, pa će biti uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom.Očekuju se i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Duvaće umeren, tokom dana povremeno i pojačan severozapadni vetar. Minimalna jutaranja temperatura 23°C, maksimalna dnevna 33°C.

U Srbiji u nedelju i početkom sledeće sedmice sunčano i tropski toplo. Posle podne i pred kraj dana ponegde se uz jači razvoj oblačnosti očekuju pljuskovi sa grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom. Maksimalna temperatura biće od 33 do 37°C, a u utorak od 34 do 38°C. Od srede se očekuje osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz osetniji pad temperature, pa će u drugoj polovini sledeće sedmice biti znatno prijatnije i ugodnije.

U Požarevcu i okolini nedelju i početkom sledeće sedmice sunčano i tropski toplo. Posle podne i pred kraj dana očekuje se jači razvoj oblačnosti, a na širem području grada i pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće oko 35°C, a u utorak do 36°C. Od srede se očekuje osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz osetniji pad temperature, pa će u drugoj polovini sledeće sedmice biti znatno prijatnije i ugodnije.

Vaši komentari
Ostavite komentar