'

Počinje završni ispit za učenike osmog razreda

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pon, 27.06.2022
0

Za učenike osmog razreda danas počinje trodnevno polaganje završnog ispita, mala matura, koja se sastoji od testova iz srpskog, matematike i kombinovanog testa.


Malu maturu osmaci će polagati tri dana - 27, 28. i 29. juna, a zbog nedavnih mnogobrojnih dojava o bombama, završni ispit će biti organizovan u 522 škole, u skladu sa odlukom Republičke upisne komisije.

Za sva tri dana testiranja važe ista pravila.

Đaci su dužni da pred školom u kojoj polažu ispit dođu sat vremena ranije.

Sa sobom treba da ponesu đačku knjižicu i pribor za rad – grafitnu olovku, hemijsku olovku plave boje i gumicu za srpski i kombinovani test, a za matematiku još i lenjir, šestar i trougao.

Na završnom ispitu nije dozvoljeno korišćenje mobilnih telefona, kalkulatora, beležaka, papira, niti drugih materijala koji ne spadaju u propisan pribor za rad..

Pre ulaska u prostoriju u kojoj polažu ispit na posebno određenom mestu đaci odlažu svoje torbe, pernice, papire, hranu…a osim pribora dozvoljeno je da se unese samo flašica sa vodom.

Prigovori na rezultate završnog ispita moći će da se podnesu 1. i 2. jula na portalu Moja srednja škola.

I ove godine lista želja moći će da se podnese putem tog portala, uz mogućnost za neograničen broj izmena i dopuna do 6. jula. Na portalu će 13. jula biti lista raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

I upis u srednje škole moći će da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem navedenog portala.


Vaši komentari
Ostavite komentar