'

Potpisani ugovori o pokretanju sopstvenog biznisa i zapošljavanja

SPORT
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 17.06.2022
0

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović potpisao je ugovore o pokretanju sopstvenog biznisa i zapošljavanja sa 25 korisnika ovoga programa.




Grad Požarevac je i treći put dobio finansijska sredstva kroz Program nemačke razvojne saradnje ,,Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“- Inicijativa za inkluziju 3.

Projekat podrazumeva unapređenje položaja marginalizovanih grupa i nacionalnih manjina kroz pomoć u pokretanju sopstvenog posla, zapošljavanju, organizovanju stručnih kurseva i obuka po ličnom izboru.




Pavlović je izjavio da je cilj lokalne samouprave da sa Nemačkom kao partnerom, i sa dve partnerske organizacije sa teritorije Grada Požarevca i Romskim udruženjem žena ,,Ruž“ i Udruženjem Roma Braničevskog okruga“ pomogne zapošljavanje sugrađana koji najteže dolaze do posla i koji su najugroženiji.

Vrednost samog projekta je 100.000,00 evra.




Danas su zaključeni ugovori za dodelu subvencija kroz kupovinu opreme za pokretanje sopstvenog biznisa.

Požarevac je već dva puta sproveo projekte uz partnerstvo sa GIZ-om, u vrednosti od skoro 400.000,00 evra, a za unapređenje položaja Roma i drugih marginalizovanih grupa. 




Ninoslav Jovanović državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog rekao je da je Grad Požarevac primer dobre prakse gde se vidi koliko je značajna saradnja lokalne samouprave i drugih organizacija kada je u pitanju rešenje problema nezaposlenosti teže zapošljivih grupa.

Vesna Vidojević viša menadžerka u GIZ-u izjavila je da joj je drago što je opet u Požarevcu gde se opet uspešno sprovodi projekat koji za cilj ima zapošljavanje Roma i Romkinja.

 

 

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar