'

Obeležen Dan PU “Ljubica Vrebalov” Požarevac (FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 13.05.2022
0

Svečanom akademijom u Centru za kulturu, Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ Požarevac obeležila je svoj dan.


 


Prva predškolska ustanova, zabavište otpočela je sa radom 15. maja 1911. godine čiju tradiciju danas nosi i ostvaruje ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dece  “Ljubica Vrebalov”.



“Danas ostvarujemo svoju delatnost u 11 objekata, deset u gradu Požarevcu i jedan u Kostolcu kao i 15 grupa u seoskim naseljima. Naša ustanova je kuća koju smo izgradili svi mi koji sedimo u ovoj sali - vaspitači, osoblje vrtića, deca, roditelji, predstavnici lokalne samouprave", rekla je između ostalog direktorka PU Ljubica Vrebalov Tanja Lončar.

Kako je direktorka Lončar istakla, poslednjih godina mnogo je urađeno na unapređenju kvaliteta svih segmenata rada u skladu sa globalnim trendovima i potrebama dece i da je cilj je podizanje kvaliteta rada ustanove, kvaliteta rada sa roditeljima i lokalnom zajednicom.


 


Predsednik Skupštine Predrag Mijatović pozdravio je prisutne i iskazao zadovoljstvo i radost, jer se nalazi na proslavi najveselije gradske ustanove, ustanove smeha, igre i radosti.

“Vaši mali korisnici pod krovom svog vrtića prvi put se susreću sa nekim novim pravilima društvenog života. Zato je taj prvi let, koji se obavlja bez roditelja koji stalno bdiju, toliko važan. Često zaboravimo koliko je poseban trenutak u životu svakod deteta kada se po prvi put odvaja na nekoliko sati od svojih roditelja i priključuje grupi dece sa kojima je ravnopravan. Samo zaposleni u vrtićima znaju koliko se suza prolije prvih dana kada se primaju nove grupe dece. U tim trenucima uteha vaspitača, osmeh vaspitačica, servirke ili kuvarice su stvar koje brzo brišu suze na licu i menjaju ga osmehom”, rekao je Mijatović.

 


Na svečanoj akademiji dodeljenje su zahvalnice istaknutim pojedincima i institucijama koji pružaju podršku u radu ove ustanove.

Vaši komentari
Ostavite komentar