'

Obeleženo 75 godina od osnivanja Medicinske škole u Požarevcu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 12.05.2022
0

Svečanom akademijom u Centru za kulturu obeleženo je 75 godina od osnivanja Medicinske škole u Požarevcu.




Direktorka škole Tina Kaplarević podsetila je da iza uspeha svakog učenika krije se podrška mentora, nastavnika, bilo da vrednuje ili analizira njihov rad i savetuje, daje povratne informacije o radu, upućuje im konstruktivne kritike ili ih ohrabruje.


Ispred lokalne samouprave prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je istakao da se tokom 75 godina postojanja nije menjao visok standard u obrazovanju i posvećen rad nastavnika sa učenicima.

“Svi ti medicinski radnici, lekari, medicinski tehničari, farmaceuti imaju da zahvale upravo ovoj školi za prve korake u ovom humanom pozivu. Nakon što, posle osmogodišnjeg obrazovanja, deca odaberu put lečenja ljudi, prva stanica im je upravo srednja medicinska škola. Zato je vaša uloga na tom putu, rekao bih, od presudnog značaja. Upravo ovde se ovi mladi humanitarci prvi put upoznaju sa težinom ovog poziva i odlučuju da li za njega kadri. Ukoliko se tada, na tom početnom stepeniku, ne susretnu sa inspirativnim predavačima, mogli bi suočeni sa izazovima koji su pred njima, da odustanu. To je razlog što smatram da je odlučujući korak na putu ka sjajnom hirurgu, vrhunskom internisti, laborantu, farmaceutu ili posvećenoj medicinskoj sestri upravo ustanova čiji danas jubilej proslavljamo“, kazao je Pavlović.




Svečanost je bila prilika da se nagrade ustanove i pojednci, a uručene su i zahvalnice profesorima, učenicima i penzionerima.

U kulturno umetničkom programu, nastupili su učenici Medicinske škole.

 

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar