'

Konstrakta večeras pred čitavom Evropom, Srbija i region pevaju uglas In corpore sano

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: RTS,foto rts screenshot
Čet, 12.05.2022
0

Došao je i taj dan, Srbija večeras pored rednim brojem tri nastupa u drugoj polufinalnoj večeri „Evrosonga“ u Torinu. Boje Srbije brani Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta, sa pesmom "In corpore sano", a zanimljivo je to što je ovo prvi put da je neka tekst neke pesma na Evrosongu delom na latinskom jeziku.


 


Juče su održane dve probe, od kojih je jedna generalna na kojoj je glasao stručni žiri. Večeras je red na publiku.


„Danas je prvo polufinalno veče. Čini mi se da izgleda još fascinantnije kada si dole u grin rumu i gledaš binu, nego što izgleda u prenosu“, kaže Konstrakta.

„Kada smo komponovali pesmu In corpore sano, nismo ni sanjali da ćemo završiti u Torinu. Bila je to pesma u triptihu koja zadovoljava kriterijum da traje do tri minuta i ona nju smo prijavili kako bismo promovisali triptih i nešto što smo radili prethodnih godina tokom pandemije“, naveo je koautor pesme Milovan Bošković.

„Mislim da je proba koju smo imali sinoć, na kojoj je glasao žiri zaista dobro prošla i da su organizatori iz RAI televizije ispunili sva naša očekivanja i želje vezane za svetlo, kadriranje, zvuk. Imali smo malih problema na početku kad smo došli, ali se to sada uopšte ne primećuje. Nastup ima sve što smo želeli da ima - dobru poruku, energiju i izvođača kojeg cela Evropa voli“, istakla je šefica delegacije Srbije, Anja Rogljić.

Njen kolega iz Crne Gore, Ivan Maskimović kaže da možda nije merodavan jer kad je Konstrakta u pitanju ne može da bude objektivan.

„Mislim da sam malo pristrasan u celoj priči, jer ja Konstraktu obožavam još od kada je izabrana u Beogradu. Još tada sam joj prognozirao pobedu i mislim da će biti sjajna. Nastup je vrlo sličan onome što je prikazano u Beogradu, što je dobro jer se ljudima očigledno dopao. Mnogo prijatelja i kolega iz Crne Gore mi je poslalo poruku da pokušam da im za decu nabavim njen autogram“, istakao je Maksimović, dodajući da je Srbija sa Konstraktom „uradila pravu stvar“.

„Mi smo se sad nekako tu fokusirali na večerašnji nastup i voleli bismo da prođemo u finale. To nas za sada jedino interesuje. Imamo jako veliku podršku iz Srbije i regiona i to nam jako prija i ostavlja neki zadatak da ispunimo ta očekivanja“, kaže Konstrakta.


Od 18 zemalja koje večeras učestvuju u drugom polufinalu, 10 će se plasirati u veliko finale 14. maja, navodi se na sajtu RTS-a, OVDE. 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar