'

Budi i ti davalac krvi, jedna kap može da promeni sve (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 11.05.2022
0

Nacionalni dan dobrovojnih davalaca krvi tradicionalno se obeležava svake godine 11. maja. Kako je istakla Jelena Rašić sekretar Crvenog krsta Požarevac, cilj ovog dana je da se oda priznanje svim dobrovoljnim davaocima krvi koji ovim nesebičnim činom spasavaju mnogima život.


 

 

Podsećamo, grad Požarevac je dvanaesti put zaredom poneo titulu najuspešnijeg Grada prema broju prikupljenih jedinica krvi u odnosu na broj stanovnika, a Crveni krst Požarevac najuspešnija organizacija u Srbiji i da je ostvareni nivo davanja krvi u odnosu na broj stanovnika u 2021. godini iznosio je 5,35 odsto.

Kako je Jelena Rašić naglasila da ovogodišnje priznanje ima posebnu težinu zato što je ostvaren u još jednoj godini pod pandemijom korona virusa.

Crveni krst Požarevac u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije u prošloj godini realizovao je 73 akcije dobrovoljnog davanja krvi u kojima je prikupljeno preko 4000 jedinica dragocene tečnosti.

U emisiji bilo je reči i o aktivnostima koje se realizuju u okviru obeležavanja “Nedelje Crvenog krsta” i aktivnostima koje se planiraju u narednom periodu.

Apel je i ovog puta upućen građanima, da se priključe akcijama dobrovoljnog davanja krvi i da pomognu da se obnove zalihe. 

Ponedeljak je u Požarevcu dan za humanost, jer se akcije organizuju u domu Crvenog krsta u vremenu od 9 do 14 sati.

 

Opširnije o Nacionalnom danu dobrovoljnih davalaca krvi i o obeležavanju “Nedelje Crvenog krsta” možete čuti u video snimku gostovanja…

 

Vaši komentari
Ostavite komentar