'

Obeležen Svetski dan sestrinstva

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 10.05.2022
0

U svečanim salonima Gradskog zdanja obeležen je Međunarodni dan medicinskih sestara, kao i 55 godina postojanja Udruženja zdravstenih radnika Braničevskog okruga.


Ispred ove organizacije prisutne je pozdravila predsednica Udruženja Slavica Đorđević koja je istakla da se danas slavi i 55. godišnjica Udruženja zdravstenih radnika i da je jako zadovoljna radom udruženja i podrškom koju dobija od ostalih ustanova.

Prisutnima se ispred lokalne samouprave obratio predsednik Skupštine grada Požarevca Predrag Mijatović koji je istakao da je svaki radni dan tokom kovida bio veliki rizik za sve medicinare, a naročito one koji su najviše vremena provodili sa bolesnicima inficiranim ovim surovim virusom.

„Iako pacijenti nekada usled bolesti imaju nekada povećane zahteve, sestre su uvek tu pored pacijenata da odgovore na njihove zahteve, da ih smire i odobrovolje i pruže im svu neophodnu pomoć. S druge strane, one moraju da ispune i zahteve koje lekari imaju“, naveo je dr Danko Nikolić dirktor Opšte bolnice Požarevac na danasnjem skupu.


Na Akademiji su uručene zahvalnice svim zdravstenim ustanovama čiji su radnici UZR Braničevskog okruga kao i srebrni i zlatni znakovi Udruženja, a zlatni znak je dobio grad Požarevac.


Vaši komentari
Ostavite komentar