'

Kon: Pred nama su letovanja, opreznost zbog neminovne cirkulacije virusa

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: RTS,foto YT screenshot
Uto, 10.05.2022
0

Član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon kaže za RTS da je epidemijska situacija dobra nakon praznika. Navodi da ulazimo u turistički period, kao i da će naši državljani putovati, ali i da će stranci dolaziti u Srbiju i da će sigurno doći do cirkulacije virusa i da treba biti oprezan. Ukazao je da nije tačno da nemamo protivepidemijske mere, već su one svedene na snažnu preporuku.


 


Predrag Kon ističe da su prošli praznici i da su juče registrovane nešto veće epidemijske brojke u odnosu na 2. maj.


"Ali je procenat pozitivnih niži, što je svakako dobro. Dobro su prošli ovi praznici, stabilna je epidemiološka situacija", dodao je Kon.

Ukazao je da nije tačno da nemamo protivepidemijske mere, već su one svedene na snažnu preporuku.


"Treba razlikovati da li je nešto potpuno ukinuto ili nije. Obavezno je još nošenje maski u zdravstvenim ustanovama. To pravi probleme sa pacijentima u nekim zdravstvenim ustanovima koji uporno neće da stave masku kada ulaze", kaže Kon.


Navodi da ulazimo u turistički period, kao i da će naši državljani putovati, ali i stranci će dolaziti u Srbiju.

"Gde će sasvim sigurno doći do cirkulacije, ali cirkulacija virusa u tom nekom letnjem periodu ranije se mislilo da je gotovo nemoguće da se uzdigne taj talas, ali iskustvo nam je pokazalo i prvi put i drugi put da ima sezonski karakter, ali da on nije tako vidljiv", naglašava Kon.

Vaši komentari
Ostavite komentar