'

Saopštenje GrO NS Požarevac

DOGAĐAJI
Autor: Hit2
Izvor: GrO NS Požarevac
Sre, 13.04.2022
0

Povodom pisanja lista Danas o raspuštanju odbora Narodne stranke u Kostolcu i Žagubici i razloga raspuštanja istih oglasio se Gradski odbor Narodne stranke u Požarevcu. Saopštenje prenosimo u celosti:


 


"Obzirom je list ``Danas`` 11.04.2022. godine objavio tekst o četiri raspuštena odbora od strane Narodne stranke, od kojih su dva iz Braničevskog okruga (Kostolac i Žagubica), neproverivši tu informaciju, pozivanjem ikoga iz Narodne stranke, moramo uputiti zvanični demant.

Informacija da je kao poverenik za Žagubicu i Kostolac postavljen novi koordinator, gospodin Milojičić, jeste tačna. Ono što je netačno, jeste tvrdnja da su odbori raspušteni. Naime, ovim odborima, kao i njihovim sazivima i predstavnicima, istekao je mandat (obzirom da su unutar stranački izbori na svakih dve godine). Kako samostalno

nisu raspisali nove izbore, duži vremenski period nakon isteka mandata (na šta imaju obavezu, u skladu sa statutom NS), postavljen je novi koordinator, koji će iste i sprovesti.

U prilog, netačno iznetoj tvrdnji, ne ide ni to da je odbor u Požarevcu punim kapacitetima učestvovao u prikupljanju glasova za predsedničkog kanditata, što ga na mapu stavlja kod drugi odbor, po broju prikupljenih glasova, u čitavoj republici.

GrO Požarevac je takođe aktivno učestvovao i u organizaciji konvencije, koja je održana u CZK Požarevac, gde smo, između ostalih, ugostili i gospodina Ponoša kao govornika.

Zbog ovakvog rezultata, kao i organizacije, nikada nismo kritikovani, već naprotiv hvaljeni.

Budući da je list ``Danas`` jedan od retkih bastiona odbrane, časnog novinarstva u Srbiji, uvereni smo da ovaj tekst predstavlja izolovani slučaj neobjektivnog i neproverenog izveštavanja, te da će kad je Narodna stranka u pitanju ono biti u skladu sa visokim nivoom profesionalnosti, po čemu su bili prepoznatljivi prethodnih godina.", navodi se u saopštenju.

Vaši komentari
Ostavite komentar