'

Još se broje glasovi, obrađeno više od 80 odsto biračkog tela

IZBORI 2022
Autor: Hit2
Izvor: RTS
Pon, 4.04.2022
0

Prema projekcijama Ipsos/Cesida u Narodnu skupštinu ući će 12 lista, od kojih je pet manjinskih, dok je lider SNS-a Aleksandar Vučić odneo pobedu na predsedničkim izborima u prvom krugu. RIK je saopštio da će preliminarni rezultati izbora biti poznati u 20 časova.


 

 

Građani Srbije juče su glasali za predsednika Republike, narodne poslanike, kao i za lokalne skupštine u beogradu, Boru i još 12 opština. Izlaznost je bila oko 60 odsto.


Prema projekcijama Ipsos/Cesida, Aleksandar Vučić je odneo pobedu na predsedničkim izborima u prvom krugu, dok je na drugom mestu bio Zdravko Ponoš. 


Na parlamentarnim izborima najviše glasova osvojila je lista Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve. U Skupštinu Srbije ulaze još poslanici sa lista Ujedinjeni za pobedu Srbije, SPS, Nada, Moramo, Patriotski blok i Zavetnici, kao i 5 manjinskih partija. 


Pravo glasa na predsedničkim I parlametarnim izborima imalo je 6.502.307 birača a za oko 100.000 birača sa područja Kosova i Metohije glasanje na izborima organizovano je u najbližim opštinama centralne Srbije.


Građani su mogli da glasaju na predsedničkim izborima za osam kandidata, a na parlamentarnim izborima mogli su se opredeliti između 19 lista.


U dva grada, Beogradu i Boru, glasalo se za sastav lokalnih parlamenata, kao i za odbornike u opštinama Aranđelovac, Smederevska Palanka, Sevojno, Lučani, Knjaževac, Medveđa, Bajina Bašta, Doljevac, Kula, Kladovo, Majdanpek i Sečanj.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar