'

Trafostanica za sigurnije napajanje postojećih i budućih kapaciteta bolnice i okolnih domaćinstava (VIDEO+FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 24.03.2022
0

U Opštoj bolnici Požarevac danas je predstavljena nova trafo stanica koja će omogućiti povećanje snage, ali i sigurnije i pouzdanije napajanje nove i stare zgrade bolnice električnom energijom, kao I domaćinstva koja se nalaze u okolini.


 

 

Trafostanica je rađena po najnovijim standardima i predstavlja najmodernije visokonaponsko postrojenje.

Transformatorska stanica je zidana trafostanica naponskog nivoa 10/0,42kV, opremljena 10kV postrojenjem u SF6 tehnici tipa SM6, sa 3 transformatora snage po 630kVA.




Građevinski deo trafostanice čini zidani objekat koji je u unutrašnjosti podeljen na tri dela od kojih je prvi deo predviđen za ugradnju opreme snage 2×630 kVA i koji će biti u funkciji napajanja kompleksa opšte bolnice, drugi deo je predviđen za ugradnju opreme snage 2x630kVA i biće u funkciji napajanja postojećih i budućih potrošača Elektrodistribucije Požarevac i taj deo trafostanice biće vlasništvo Elektrodistribucije Požarevac dok je treći deo predviđen za ugradnju dizel električnog agregata.


 


Otvaranje trafostanice je poslednja faza IPA programa prekogranične saradnje između Srbije i Rumunije, a koji finansira Evropska unija.

 

 

  

 

Vaši komentari
Ostavite komentar