'

Otvoren dograđeni deo Doma učenika Poljoprivredne škole u Požarevcu (FOTO+VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pon, 21.03.2022
0

Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca otvorili su na Tulbi dograđeni deo objekta za internatski smeštaj Doma učenika Poljoprivredne škole „Sonja Marinković“ Požarevac.


Dom učenika na Tulbi zauzima površinu od 2,6 hektara predstavlja vazdušnu banju Požarevca i kvalitetan prostor za život i rad učenika i od danas je sigurno jedan od najreprezentativnijih objekata tog tipa u Srbiji.

Prilikom otvaranja dograđenog dela Doma za učenike ministar prosvete Branko Ružić je pohvalio dobru saradnju škole i lokalne samouprave sa ministarstvom što je dovelo i do realizacije ovakvog projekta. 


Vrednost ovog projekta je oko milion evra a u toku je nabavka za nameštaj za dom.


Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović je istakao da povećanje smeštajnih kapaciteta Doma za učenike nije samo dobra vest za đake sa teritorije našeg grada, već i za sve one koji odluče da svoje školovanje nastave u našoj Poljoprivrednoj školi a nisu sa teritorije Požarevca.

Grad Požarevac je deo svog zemljišta, površine 2,5 hektara preneo u vlasništvo Republike Srbije a na krajnjeg korisnika Poljoprivrednu školu. 

Slobodan Stojićević direktor Poljoprivredne škole se ovom prilikom zahvalio ministarstvu i lokalnoj samoupravi na razumevanju i pomoći pri realizaciji ovog projekta.

Direktor Stojićević je najavio realizaciju i budućih projekata kao što je uređenje sportskih teren i nabavka mehanizacije za poljoprivredno gazdinstvo koje je u sklopu ove škole.

Dom učenika Poljoprivredne škole „Sonja Marinković“ Požarevac prošao je dugačak put od 1995. godine kada je napravljen i kapaciteta koji je iznosio 96 mesta.
Ovom rekonstrukcijom i dogradnjom dobila se mogućnost da sa 173 mesta kapacitet poveća za jos 44 mesta a učenici će dobiti moderne zajedničke prostorije, recepciju i savremenu kuhinju.

Vaši komentari
Ostavite komentar