'

Momirović: Novi putevi doprineće ekonomskom, socijalnom i turističkom razvoju Braničevskog okruga (VIDEO+FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 16.03.2022
0

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je radove na izgradnji brze saobraćajnice Požarevac - Veliko Gradište – Golubac i naveo da je ova saobraćajnica ključna za ekonomski, socijalni i turistički prosperitet istočnog dela zemlje.


 


Ministar Momirović je obilazak radova započeo na prvoj pod-deonici u Maloj Krsni, kod postojeće petlje „Požarevac“ i izrazio zadovoljstvo što se radovi odvijaju po planu.

 


Istakao je da postojeći putevi u ovom delu Srbije datiraju iz 70-ih godina, te da će novi putevi, umnogome doprineti ekonomskom, socijalnom i turističkom razvoju Braničevskog okruga.


 


Radove su obišli i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antic, gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović i narodni poslanici Veroljub Arsić i Ana Miljanić.

Izgradnja brze saobraćajnice Požarevac-Veliko Gradište-Golubac (Dunavski koridor), duga je 67, 94 kilometara i počela je u novembru prošle godine. Glavni izvođač radova je kineska kompanija Shangdong Hi Speed Group, dok su podizvodajači srpske firme, a projekat je finansiran od strane Vlade Srbije, Ministarstvograđevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

Vrednost ovog projekta iznosi 337 miliona evra i kako je najavljeno, plan je da se do kraja 2023. završe tri deonice, a cela saobraćajnica biće gotova do novembra 2024.

Vaši komentari
Ostavite komentar