'

Predstavljen program 26. Glumačkih svečanosti "Milivoje Živanović"

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 15.03.2022
0

U prostorijama Centra za kulturu Požarevac održana je konferencija za novinare povodom predstojećih XXVI Glumačkih svečanosti "Milivoje Živanović". Glumačke svečanosti biće održane u požarevcu od 2. do 10. aprila.


 


Ovaj pozorišni festival od 1995. godine organizuje Centar za kulturu Požarevac u čast Milivoja Živanovića, jednog od najslavnijih srpskih glumaca. 

Svečanosti se tradicionalno održavaju u prvoj nedelji aprila, a publici pružaju priliku da se susretne sa najboljim predstavama godišnje produkcije prestižnih srpskih pozorišta.

Današnjoj konferenciji na kojoj je predstavljen program ovogodišnjih svečanosti su prisustvovali Saša Pavlović, gradonačelnik grada Požarevca, Dejan Krstić, član Gradskog veća, Galina Perić, direktorka Centra za kulturu i Bojan Gačević, glavni organizator Glumačkih svečanosti.

Selektor ovogodišnjih svečanosti je reditelj Nikita Milivojević.




Glumačke svečanosti 4. aprila, će otvoriti Jugoslovensko dramsko pozorište predstavom „Široka zemlja“ u režiji Marka Manojlovića.

Narednog dana 5. aprila, pozorište Madlenianum iz Beograda će odigrati predstavu „Gospođica Julija“ u režiji Harisa Pašovića.

U sredu 6. aprila na programu je predstava „Vuci i ovce“ Beogradskog dramskog pozorišta“ u režiji Egona Savina, dok će u četvrtak 7. aprila, predstavu „Pristanak“ odigrati Atelje 212, režiju ove predstave potpisuje Nebojša Bradić.

Beogradsko dramsko pozorište će u petak 8. aprila, odigrati predstavu „Cement Beograd“ u režiji Sebastijana Horvata, dok će poslednjeg takmičarskog dana u subotu  9. aprila nastupiti Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada koje će odigrati predstavu „Golmanov strah od penala“ u režiji Ane Đorđević.


U čast pobednika, biće odigrana predstava „Berači snova“ Zvezdare teatra iz Beograda.

Početak svih predstava je zakazan za 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici po ceni od 800 dinara. 


 


U okviru pratećeg programa festivala u subotu  2. aprila od 19.30 sati, planirana je izložba „Pozorišni portreti Milivoja Živanovića", autorke Mirjane Odavić, višeg savetnika Muzeja pozorišne umetnosti. 

Istog dana, od 20 sati predstava  „Put velikana“, u režiji Vesne Stanković.

U utorak 5. aprila, od 12 sati, biće promocija monorafije „Milivoje Živanović“, autora Petra Volka.

Četvrtak 7. april, je rezervisan za promociju teatrološke studije „ Anegdote i crtice pozorišnog života“, autora Milovana Zdravkovića i

u subotu 9. aprila, od 12 sati, predstava za decu „ Miš Maus Kuća Haus“, u izvođenju dramskog studija CZK Požarevac.

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar