'

Istekao rok za podnošenje kandidatura, konačne liste u petak

IZBORI 2022
Autor: Hit2
Izvor: dnevnik.rs
Pon, 14.03.2022
0

Rok za podnošenje lista za učešće na parlamentarnim i kandidatura za predsedničke izbore 3. aprila istekao je juče pa je ostalo da danas Republička izborna komisija verifikuje predloge onih koji su se za izbornu trku opredelili u poslednji, zakonski čas.


 


Ukoliko nekome bude zafalilo nešto od papira, ili potpisa, RIK će im dati rok od 48 sati da dopune dokumentaciju, a potom sledi utvrđivanje konačnog spiska izbornih učesnika.

Zbirne liste kandidatura biće utvrđene i potom objavljivanje u Službenom glasniku Srbije najkasnije u petak 18. marta. Do dana utvrđivanja zbirne izborne liste, podnosilac može da je povuče, a to je krajnji rok i za izostavljanje nekog od kandidadata sa nje.

 

Nakon što je završeno kandidovanje, sledi drugi deo izbornih poslova, vezanih više za tehniku i kontrolu samih izbora.

Do 26. marta učesnici mogu dostaviti predloge svojih članova i njihovih zamenika u proširenom sastavu RIK – a, a njihovo imenovanje mora biti obavljeno u roku od 24 sata.

Predlozi za članove biračkih odbora moraju biti na stolu do 18. marta, a njihovo imenovanje mora biti završeno najkasnije 23. marta. Zamena člana biračkog odbora na zahtev ovlašćenog predlagača moguća je do 30. marta.


Opširnije pročitajte OVDE. 


Vaši komentari
Ostavite komentar