'

Stefanović: Želimo da Požarevac dobije Muzej pčelarstva, da se kroz priču otkrivaju detalji iz istorije pčelarstva

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pon, 24.01.2022
0

Bez obzira na okolnosti koje su donele 2020. i 2021. godina Udruženje pčelara Požarevac će se truditi da u narednom periodu pokuša da realizuje sve ono što je planirano kada je 2022. godina u pitanju. Jedan od ciljeva u ovoj godini je otvaranje Muzeja pčelarstva.


 

 

Cilj otvaranja Muzeja pčelarstva jeste da se novim generacijama, ne samo deci iz našeg okruga već deci i iz cele Srbije i okruženja, približi svest o održivosti i potrebi zaštiti pčela.

“Na činjenicu da je pčela važna, podsećamo se prikladno 20. maja, kada obeležavamo Međunarodni dan pčela. Bez pčela koje su nezamenljive u oprašivanju biljaka, nema života na planeti i to ne sme da se zaboravi”, kaže predsednik Udruženja pčelara Požarevac Dejan Stefanović dodajući da će iz tog razloga, požarevački pčelari u narednom periodu insistirati da se donese Deklaracija o zaštiti pčela.

Ove godine u planu je izrada monografije koja će sadržati podatke koje poseduje požarevačko Udruženje, a koja će biti propraćena fotografijama.
Udruženje pčelara Požarevac ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, predsednik Stefanović se nada dobroj saradnji i u narednom periodu, po njegovim rečima, 
u 2020. godini iz budžeta grada izdvojeno 500.000 dinara, a u 2021. godini 400.000 dinara za rad požarevačkog udruženja. 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar