'

Briga o psu tokom zime

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pon, 24.01.2022
0

Dok razmišljate o toplom kutku i ćebetu dok napolju pada sneg, ili dok se brinete hoćete li zbog minusa ujutro moći da upalite automobil, nikako nemojte zaboraviti svog vernog prijatelja, kome je takođe hladno - vašeg psa.


 


Životinje mnogo vole igrice u snegu, ali treba dobro pripaziti da im to zadovoljstvo ne naškodi. Ima momenata kada nam se ne izlazi iz kuće, ali pas bez obzira na to što je hladno, mora da obavi svoju uobičajenu šetnju. Zato se dobro obucite i krenite u šetnju.

Veterinari savetuju a vi obratite pažnju da vaš pas ne jede sneg, jer nikad se ne zna šta sve može biti ispod njega, moguće je i da je negde posut otrov. važno je da tokom zimskih dana psa morate redovno i zdravo hraniti ali i da uvek ima vodu sobne temperature, nikako ledenu, jer se vaš ljubimac može lako razboleti. 

Takođe, važno je i da dugodlake pse redovno češljajte ali ne zanemarujte područje između prstiju jer tu može da se nakupi sneg.

Vodite računa i da vam je pas stalno na oku, jer činjenice govore da se zimi češće gube, brže se smrači a psi koji u sumrak ne vide tako dobro kao mačke, ne pronalaze lako put nazad do vlasnika kada se prilično udalje.

Bez obzira na to da li imate rasnog, ovčarskog ili psa mešanca, trebalo bi da znate da njima tokom zimskih meseci treba više nege i pažnje.



Vaši komentari
Ostavite komentar