'

Vozači OPREZ U VOŽNJI, prilagodite brzinu uslovima na putu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: JP Putevi Srbija
Pon, 24.01.2022
0

U većem delu zemlje danas i sutra očekuju se ledeni dani, sa jutarnjom temperaturom i do minus 15 stepeni u pojedinim krajevima. Apel vozačima je da brzinu vozila prilagode uslovima na putu, ali i na pešake prilikom kretanja preko pešačkih prelaza obzirom da je sneg raskvašen.


 


Prema izveštaju JP “Putevi Srbije” od jutros na najopterećenijim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kosova, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!


Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!


Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.
JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.


Vaši komentari
Ostavite komentar