'

Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 18.01.2022
0

Mladićima rođenim 2004. godine, kao i onima koji nisu u vojnoj evidenciji, upućen je poziv za uvođenje u vojnu evidenciju.


 

 

Ministarstvo odbrane i centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Požarevac objavio je opšti poziv za obavezno uvođenje u vojnu evidenciju. Ovoj obavezi podležu lica muškog pola rođena 2004. godine i njihova je zakonska obaveza da se upišu u vojnu evidenciju.

Uvođenje u vojnu evidenciju može se izvršiti u Centru ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Požarevac, u Porečka bb, u periodu od 17. januara do 28. februara, svakim radnim danom od 9 do 15: 30 časova.

Pri upisu u evidenciju lica moraju poneti sa sobom ličnu kartu na uvid ili drugu ispravu kojom se može utvrditi identitet.

Oni koji borave u inostranstvu radi uvođenja u vojnu evidenciju moraju se javiti nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije i dostaviti važeću putnu ispravu na uvid.

Informacije o uvođenju u vojnu evidenciju mogu se dobiti u centru ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu nadležnom prema mestu prebivališta, nadležnom diplomatskom-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u inostranstvu i na sajtu Ministarstva odbrane. www.mod.gov.rs.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar