'

Požarevac ponovo najhumaniji grad (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 18.01.2022
0

Požarevac je za najhumaniji grad u Srbiji po davalaštvu krvi u 2021. godini. Specijalno priznanje za najhumaniji grad u Srbiji biće dodeljeno 1. februara u Gradskom zdanju grada Požarevca, rekle su u jutarnjem programu “Nedremanje”, Jelena Rašić sekretar Crvenog krsta Požarevac i Ivana Rodić, iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

 


U Srbiji je u 2021. godini prikupljeno je 11 % više jedinica krvi ili 190.000 jednica više u odnosu na 2020. godinu.


Kako je istakla Ivana Rodić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije ne smemo zaboraviti da su potrebe za normalno funkcionisanje svih bolnica 230.000 jedinica, te da zajedno moramo da uložimo maksimalne napore i da sve naše građane koji zahtevaju transfuziološko zbrinjavanje, na vreme čeka krvi i da ne budu odlagane operacije zato što nema dovoljno krvi.


“Ono što Institut kao institucija koja nadležna na ovoj teritoriji može da kaže da su potrebe bolnice u Požarevcu zadovoljene u prethodnoj godini sa preko 76%, što je pristojan rezultat u ovim otežanim okolnostima ali da su zbrinuti svi građani sa ove teritorije koji se nalaze i bolnicama u Beogradu", ističe Ivana Rodić.


Po rečima, Jelene Rašić iz Crvenog krsta Požarevac specijalno priznanje za najhumaniji grad u Srbiji biće dodeljeno gradu Požarevcu 1. februara, na prijemu koji biće biti organizovan u Gradskom zdanju. Takođe, na svečanosti Crvenom krstu Požarevac biće uručena „Dijamantska plaketa – šampion solidarnosti“, za najbolje organizovane akcije davanja krvi u zimskoj i letnjoj kampanji Instituta za transfuziju krvi Srbije.

U Požarevcu i ove godine ponedeljak biće dan za humanost. U Domu Crvenog krsta svi zdravi sugrađani svakog ponedeljka u vremenu od 9 do 15 sati, mogu da dođu i dobrovoljno daju krv, jer naše malo, nekome mnogo znači.


Opširnije o ovome možete pogledati u video snimku gostovanja..



Vaši komentari
Ostavite komentar