'

Raspisani javni pozivi za nabavku mašina i opreme u biljnoj i stočarskoj proizvodnji (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 12.01.2022
0

U jutarnjem programu “Nedremanje” ugostili smo Milenu Zafirović, iz Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Požarevac koja je govorila o Javnim pozivima koji se tiču ostvarivanja podsticaja za kupovinu i nabavku opreme i mašina za primarnu biljnu i stočarsku proizvodnju, o rokovima za slanje zahteva, uslovima koji su neophodni a koji se tiču samog poziva.


 

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje proizvodnje biljnih i stočarskih kultura u 2022. godini.

Kako je u emisiji rečeno, pravo na podsticaj ostvaruje poljoprivredni proizvođač, koji je u potpunosti realizovao investicije za koje podnosi zahtev u periodu od 1. januara 2021. godine, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje. 

Podnošenje Zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje, krenulo je 4. januara i zainteresovani poljoprivrednici mogu da podnesu do 28. februara.

Podsticaji iznose 50 % od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos PDV a, odnosno 65 % od vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Maksimalni iznos podsticaja koji poljoprivrednik može da ostvari 800.000 dinara.

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Požarevac.

Detaljnije o ovome pogledajte u video snimku gostovanja... 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar