'

Poljoprivrednici Stiga protestuju 25. novembra u Požarevcu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: politika.rs, foto YTscreenshot
Uto, 23.11.2021
0

Udruženje Nezavisne asocijacije poljoprivrednika „Stig” pozvalo je poljoprivrednike da 25. novembra protesnom vožnjom kroz Požarevac upozore državu na problem nestašice azotnih đubriva, pre svega uree koja je neophodna za prolećnu prihranu pšenice i ostalih žitarica i uljarica.


Predsednik Upravnog odbora Nezavisnog udruženja poljoprivrednika za Stig Ivan Vučković rekao je za Betu da žele da na vreme skrenu pažnju Vladi Srbije da reši problem nestašice azotnih đubriva, pre svega uree koja se već u januaru koristi za prihranu pšenice i ostalih žitarica i uljarica, a u ovo vreme se nabavlja.


„Ako država ne obezbedi azotna đubriva ne samo da će prinosi biti ispod 50 odsto nego će se smanjiti i kvalitet pšenice. Neki poljopriuvrednici nisu uspeli zbog visoke cene i nestašice da nabave čak ni osnovna đubriva koja se koriste ovih dana u toku setve i ako ne nabave ni za prihranu nemaju šta da očekuju”, rekao je Vučković, navodi se na sajtu www.politika.rs


Dodao je da je izlazak poljoprivrednika traktorima na protestnu vožnju samo privi korak u iskazivanju nezadovoljstva, a da će, u slučaju da izostane pomoć države, započeti blokadu puteva.

Opširnije pročitajte OVDE.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar