'

Svečanosti u čast Milivoja Živanovića ove godine biće održane u revijalnom izdanju (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 10.11.2021
0

Glumačke svečanosti u čast Milivoja Živanovića ove godine biće održane u revijalnom izdanju od 15. do 29. novembra, u Centru za kulturu Požarevac. Program ovogodišnjih svečanosti bitno se razlikuje od dosadašnjih i imaće revijalni, umesto takmičarski karakter, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

  

U revijalnom delu festivala planirane su predstave po izboru Milivoja Mlađenovića dosadašnjeg selektora festivala. Predstave počinju u 20 sati, a karte će se prodavati po ceni od 1000 dinara, uz ograničen broj posetilaca. 

Kako je danas rečeno, predviđena je promocija monografije “Sazvežđe Milivoja Živanovića”, koju je priredio prof. dr. Milivoje Mlađenović, ali i filmovi "Ciganka" i "Pogon" u kojima je igrao Milivoje Živanović.

 

Milivoje Živanović (1900-1976), jedan od naših najistaknutijih glumaca,prvak JDP-a .

Od 1995. godine u Centru za kulturu Požarevac održava se pozorišni festival u slavu jednog od najvećih srpskih glumaca – Milivoja Živanovića.

Požarevac tih festivalskih dana živi za pozorište i slavi glumačku profesiju, uvek iznova budeći sećanja na veličinu glumačke igre svog slavnog sugrađanina.

 

Snimak obraćanja pogledajte u video prilogu...

  


Vaši komentari
Ostavite komentar