'

Grad Požarevac kupio zemljište od nekadašnje Fabrike šećera (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 7.04.2021
0

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović organizovao je konferenciju za medije nakon što je Grad kupio nepokretnu imovinu Šećerane, fabrike u stečaju. Prema njegovim rečima, ukupna površina parcela veća je od 14 hektara. 


Prema njegovim rečima, ukupna površina parcela veća je od 14 hektara. Procenjena vrednost prilikom prodaje bila je 135 miliona 420 hiljada dinara. Grad je za kupovinu svih pet celina ponudio 51 posto od ukupne cene zemljišta, odnosno oko 61 milion dinara, što je i prihvaćeno.

Grad Požarevac imao je veliki interes da kupi ovo zemljište, iz razloga što se na pojedinim parcelama nalaze objekti koji su u našem vlasništvu, dok su preostale pacele povezane sa zemljištem koje je gradsko. 

”Napomenuo bih da je položaj zone veoma povoljan, iz razloga što će u njenoj neposrednoj blizini proći brza saobraćajnica. Takođe, prethodnom kupovinom Šećerane koju je Grad Požarevac obavio u 2015. godini, kupljeni su i objekti i kompletna infrastruktura, koju sada ne moramo da gradimo iz početka. Do parcela koje smo sada kupili možemo lako dovesti svu infrastrukturu koja se sada nalazi u neposrednoj blizini. U narednom periodu očekuje nas, dakle uređenje terena, kao i širenje gasne mreže i, kada se završi izgradnja trafoa 110/35/10 kV koji se gradi na oko 1,5 km od Šećerane, opremanje ovog prostora dovoljnim količinama električne energije”, rekao je.

Možemo formirati ozbiljnu industrijsku zonu, dovoljno veliku da u narednih nekoliko godina zadovolji potrebe Grada Požarevca za otvaranjem novih proizvodnih pogona, kazao je izmedju ostalog je Pavlovic.


Vaši komentari
Ostavite komentar