'

Bojana Urošević glumica iz Nove Pazove dobitnica Milivojevog šešira, glavne nagrade festivala "Milivojev štap i šešir"

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 3.03.2021
0

Bojana Urošević, mlada glumica iz Nove Pazove je dobitnica Milivojevog šešira, glavne nagrade festivala "Milivojev štap i šešir", koji se sedamnaesti put održao u Požarevcu.


Amaterske glumačke svečanosti „Milivojev štap i šešir“, ove godine su održane u nešto drugačijem ambijentu jer usled situacije izazvane korona virusom ovogodišnja Smotra je održana u onlajn formatu od 22. do 28. februara.

U trci za glavnu nagradu svečanosti „Milivojev štap i šešir“, bili su:

Milica Đorđević za ulogu Gospođice Gizi Geze u predstavi „Totovi“ , Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Kragujevac.

David Mijatović predstava „Luda lova“, Amaterskog pozorišta „Šmiranti“ iz Novog Sada.

Bojana Urošević predstava „Sve o ženama” Amaterskog pozorišta „Mirko Tatalović Ćira“ Nova Pazova.

Lenka Ćojbašić za ulogu Roze predstave „Tri sestre” („Tre sorelle“) Amaterskog pozorišta „Teatar 13″  iz Blaca

Violeta Pešić za ulogu Olivere u predstavi „Opet plače al` sad od sreće“ Gradskog pozorišta Jagodina,

Gordana Mitić je za ulogu Vide u predstavi „Ožalošćena porodica“ požarevačkog pozorišta „Milivoje Živanović“.

Slavica Maletić za ulogu Mice Mojsilović u predstavi „Davitelj protiv davitelja“ pozorišta „Raša Plaović“ Ub.


Danas je u prostorijama Centra za kulturu, održano proglašenje pobednika i glavna nagrada festivala "Milivojev šešir" pripala je Bojani Urošević, glumici iz Nove Pazove.

Nagradu je mladoj glumici uručio predsednik Skupštine grada Požarevca Predrag Mijatović.


U obrazloženju žirija, koji je ove godine radio u sastavu Vesna Stanković glumica, Ljiljana Dabić, direktorka Galerije „Milena Pavlović Barili“ i Vera Zarić Mitrović direktorka Narodne biblioteke "Ilija M Petrović" Požarevac navodi se:

"U komediji hrvatskog pisca Mira Gavrana "Sve o ženama" Bojana je pokazala svoj raskošni talenat, igrajući različite uloge, svaki put uverljivo, pravdajući svoje postupke i replike na sceni do poslednjeg daha. Menjala je kostime, karaktere, dijalekt, vešto sa lakoćom vrhunskog profesionalca, poigrala se komičarskim tehnikama i sredstvima daleko zrelijeg glumca, nego što sama ima godina. Uz sjajne koleginice i sama je više blistala, od prvog trenutka osvojila publiku i pokazala da među amaterima ima izvanrednih glumaca, koji mogu da stanu rame uz rame sa glumcima koji su se za to godinama školovali. Kao publika se radujemo Bojaninim novim kreacijama".

Usled poznate epidemiološke situacije, ovogodišnje svečanosti su održane u onlajn format i sve predstave su emitovane na zvaničnom YouTube kanalu Centra za kulturu Požarevac.

Obraćanje direktorke požarevačkog Centra za kulturu Galine Perić, nakon uručenja nagrade, pogledajte u video snimku...
Vaši komentari
Ostavite komentar