'

Krizni štab zaseda u sredu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Tanjug
Uto, 23.02.2021
0

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija, biće održana u sredu, 24. februara, potvrđeno je Tanjugu u vladi.

 

Sednica će biti održana u 8 sati ujutru, a epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je da će Krizni štab raspravljati o radnom vremenu i okupljanju.

"Jedno je vezano za radno vreme, a drugo za okupljanje. Mi imamo na snazi da nema dozvole okupljanja, pa se ipak ljudi okupljaju, o tome će se pričati", kazao je on.

Kon je, kako prenosi B92, dodao da je medicinski deo Kriznog štaba jasan da ne sme da se dogodi novo naglo povećanje brojeva.

"Mi iz medicinskog dela Kriznog štaba ne možemo da gledamo kako nam se pune bolnice i to sad znatno brže. To se na kraju završava vrlo teškim, pa nažalost i smrtnim slucajevima. U ovoj situaciji kada su nam lekari iscrpljeni, kada je zaista "doteralo do duvara", mi moramo to da usporimo, a onda i zaustavimo, paralelno sa vakcinacijom", rekao je Kon.

Prethodnih dana pojedini članovi Kriznog štaba upozoravali su da bi moglo da dođe do pooštravanja mera, ukoliko epidemiološka situacija nastavi da se pogoršava.

Pre nekoliko dana, direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović upozorio je da bi, ako se situacija pogorša moglo da dođe do poštravanja mera, koje bi se pre svega odnosilo na skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i dopunsko smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekata.

Vaši komentari
Ostavite komentar