'

Korona virus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 361.782 osobe

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: RTS
Uto, 12.01.2021
0

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica kovida 19 preminulo još 28 obolelih, a zabeležena su 2.093 slučaja zaraze koronavirusom od testirane 11.122 osobe. Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 194 pacijenta. 


Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 361.782 osobe, a zabeleženo je 3.610 smrtnih slučajeva. U bolnicama je 5.609 pacijenata, od kojih je 194 na respiratoru, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

U toku je prijava građana za vakcinisanje protiv korona virusa.

Na portalu e-Uprava otvoren je poseban formular za iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv kovida 19. Građani Srbije koji žele da se vakcinišu mogu putem tog formulara da odaberu koju vakcinu žele da prime, ali i da navedu da li imaju neko od hroničnih oboljenja 

Građanima Srbije je putem sajta imunizacija.euprava.gov.rs omogućeno da pokažu interesovanje za vakcinaciju protiv kovida 19. Formular može da se popuni i na računaru i na mobilnom telefonu. Za popunjavanje formulara nije potrebno imati otvoren nalog na portalu e-Uprava. 

U Srbiji su I dalje na snazi sve postojeće mere.

Tako je odlučeno juče na sednici Kriznog štaba.

Medicinski deo Kriznog štaba ocenio je na sednici da su postojeće mere dale rezultate i da je sve manje zaraženih i obolelih. 

Osim toga, zaključeno je da nema prepreke da drugo polugodište u školama počne kada je i planirano 18. januara. 

Direktor Klinike u Tiršovoj Siniša Dučić rekao je za RTS da nijedan zdravstveni radnik koji je juče vakcinisan Fajzerovom vakcinom nije prijavio neželjene reakcije.već samo laganu nelagodnost, ali nije bilo ozbiljnijih promena.

"Vakcinisli smo sve zainteresovane zdravstvene radnike i nemedicinsko osoblje, jedan broj zdravstvenih radnika se opredelio za rusku vakcinu", rekao je Dučić.

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar