'

Grad će obezbediti sredstva za pomoć zdravstvenim ustanovama (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sub, 28.11.2020
0

Gradonačelnik Grada Požarevca i komandant Štaba za vanredne situacije Saša Pavlović saopštio najnovije podatke o situaciji u gradu sa virusnom infekcijom kovid19.Kako je istakao gradonačelnik Pavlović, u  požarevačkoj kovid bolnici trenutno je 195 pacijenata koji su aktivno oboleli od virusne infekcije COVID-19, 54 radnika pozitivno a 120 radnika je u karantinu. Pet pacijenata je intubirano a 12 pacijenata je na neinvazivnoj metodi davanja kiseonika putem maske.
Kada je u pitanju Dom zdravlja Požarevac, dnevni broj pregleda je 150 u kovid ambulanti, a veliki problem po rečima gradonačelnika Pavlovića predstavljaja čekanje na pregled.

Povodom tog problema biće održan sastanak sa direktorkom Doma zdravlja i medicinskim osobljem.

Gradski Štab za vanredne situacije će u naredim danima, kroz razgovor sa direktorima odvojiti sredstva za pomoć koja im je potrebna u nabavci opreme ili bilo kojoj drugoj nabavci koja im je potrebna.

"Kao štab imamo obavezu ali i jaku volju da im pomognemo. Ostaje mi niz sastanaka da vidimo šta nedostaje bolnici a šta Domu zdravlja", rekao je Pavlović dodajući da će grad  finansirati dodatnih 5 lekara za Dom zdravlja u Požarevcu i 2 lekara za Dom zdravlja u Kostolcu.
Na današnjoj konferenciji za medije pored aktuelne situacije sa infekcijom COVID-19, govorilo se i o novogodišnjem ukrašavanju grada.

Snimak konferencije pogledajte, OVDE.

Vaši komentari
Ostavite komentar