'

Krizni štab zaseda, glavna tema škole!

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: kurir
Sre, 25.11.2020
0

Krizni štab zaseda danas u 13 sati, dan nakon što su na snagu stupile nove mere Vlade Srbije za borbu protiv korona virusa.


Članovi Kriznog štaba razmatraće aktuelnu epidemiološu situaciju kada beležimo sve više novozaraženih, i kada nam je skoro 40 preminulih na dan.

Zabrinjavajuće je i to što su bolnice pune, a trenutno je ukupno hospitalizovanih 6.478 pacijenata, što je više nego ikada pre od početka epidemije.

Pred članovima Kriznog štaba biće i problem škola, a razgovaraće se i o eventualnom prelasku na onlajn nastavu, što je već nekoliko opština u Srbiji i učinilo usled klatastrofalne epidemiološke situacije. Razmatra se nekoliko opcija od kojih je trenutno najizvesnija da stariji razredi prelaze na onlajn, a mlađi nastave sa odlascima na časove u učionice. Osim prelaska na onlajn nastavu celoj Srbiji, ono što se od promena takođe spominje, a takođe je vezano za škole, jeste pomeranje raspusta. Ideja je školski raspust traje mesec dana, od 21. decembra do 20. januara.

O današnjoj sednici Kriznog štaba, pričala je juče i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je istakla da bi učenici starijih razreda osnovnih škola, kao i srednjih škola trebalo da pređu na onlajn nastavu, a da će vrtići biti zatvoreni, ako tako budu savetovali stručnjaci iz Kriznog štaba

Vaši komentari
Ostavite komentar