'

Opšta bolnica Požarevac: Dva smrtna ishoda u kovid zoni

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: obp
Pon, 16.11.2020
0
U kovid bolnici u Požarevcu trenutno su na lečenju 143 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih je 14 iz Beograda a ostali su iz Braničevskog okruga, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.Infekcija je potvrđena kod 72 pacijenta, za ostale se čekaju rezultati testova.

Tokom vikenda, od petka do nedelje hospitalizovano je 40 novih pacijenata. Tokom jučerašnjeg dana obavljena su 23 pregleda, od čega je još 13 osoba primljeno na bolničko lečenje.

Kako navode, bila su i dva smrtna ishoda u kovid zoni, reč je o ženi i muškarcu, 1946. i 1949. godište, oboje iz Braničevskog okruga.

Na respiratoru je trenutno sedam pacijenata , dok je šest na neinvazivnoj ventilaciji (NIV).

Dodatni kiseonik prima 76 pacijenata. Ovi podaci govore i upozoravaju da se klinička slika kreće od srednje teške ka težoj. Trenutno je infekcija potvrđena kod 28 zaposlenih u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih su 2 zdravstvena radnika na bolničkom lečenju.

I dalje se apelujeda svi građani Braničevskog okruga poštuju mere zaštite kako bi sprečili dodatno širenje infekcije, sačuvali živote i zdravstveni sistem.

U zelenoj zoni Opšte bolnice Požarevac trenutno je na lečenju 111 pacijenata, navodi se u saopštenju..
Vaši komentari
Ostavite komentar