'

Ekološka dečija nedelja počela danas programom u OŠ „Dositej Obradović“

MLADI I ZELENI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pon, 5.10.2020
0

Ekološko društvo „Prijatelji Čačalice“ tradicionalno u terminu Dečije nedelje, organizuje Ekološku decijunedelju. Ekološka dečija nedelja počela danas programom u OŠ „Dositej Obradović“, a biće nastavljena brojnim aktivnostima do 11. oktobra.


Kako je istakao Dragiša Marjanović predsednik Ekološkog društva „Prijatelji Čačalice“, pri realizaciji svih programa pridržavaće se svih preporučenih mera zaštite na otvorenom.

Danas su u OŠ “Dositej Obradović” nakon otvaranja Ekološke nedelje postavljene tri visoke leje gde će deca u okviru zadrugarstva moći nešto da prizvedu, od lekovitog bilja do povrća, rekao je Marjanovic.Program Ekološke dečije nedelje traje uporedo sa obeležavanjem Dečije nedelje, a zasniva se na aktivnostima koje su podređene prirodi i ekologiji.

Direktorka Ivana Joksimović istakla je da škola kroz nastavu u vannastavne aktivnosti teži da se ekološki obrazuje, menja navike i formira ekološku kulturu.

“Naša škola je došla do zanimljivog projekta pod nazivom „Zelena ostrva za održivi razvoj u našem gradu očima dece…“ sa ciljem razvoja svesti za uštedu sirovina i energije, kao i sticanje navika pravilnog odlaganja otpada. Tradicionalno organizujemo Novogodišnju reciklažnu modnu reviju u kojoj iz godine u godinu učestvuje sve veći broj učenika koji pokazuju svoju kreativnost, ali i svest o važnosti reciklaže. Za očuvanje ekološke kulture učenici daju svoj mali doprinos i sadnjom drveta generacije u školskom dvorištu, prilikom svečanog prijema đaka prvaka, zatim sadnjom jelki na Čačalici i učešćem u akcijama sakupljanjama čepova i limenki, rekla je između ostalog Joksimović.

Otvaranju Ekološke dečije nedelje prisustvovali su članovi Veća za obrazovanje Tomica Stojanović i poljoprivredu, zaštitu životne sredine i zdravstvo Bojan Dinić, predsednik Društva Prijatelji Čačalice Dragiša Marjanović i sekretar Društva Dragoslav Selenić


Vaši komentari
Ostavite komentar