'

Vučić: Požarevac novo žarište virusa

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio, RTS
Uto, 14.04.2020
0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je večeras u drugom Dnevniku na RTS da je Požarevac postao novo žarište koronavirusa. 

              

Pored teške situacije u Braničevskom okrugu, dodao je i da je najteže stanje na jugu, jugoistoku i istoku Srbije.

- Novo žarište, više nego što smo se nadali je Požarevac, on postaje velika muka. – rekao je Vučić navodeći da je u Braničevski okrug došlo najviše ljudi iz inostranstvo. Tom prilikom pohvalio je medicinske radnike iz Požarevca koji i pored ove činjenice obavljaju dobar posao, naveo je tokom gostovanja. 

Podsetimo, posmatrano na nivou Braničevskog okruga, sada ima ukupno 18 zaraženih lica. Od toga, 15 je u Požarevcu, jedno lice je u Žabarima i jedno u Petrovcu na Mlavi. Ženska osoba iz Češljeve Bare koja je bila prvi registrovani slučaj, izlečena je, a žena stara 77 godina iz Požarevca je preminula. 

Vučić je naveo da je "stanje pod kontrolom" u Kragujevcu, kao i da je "sve više pod kontrolom" u Čačku i Kraljevu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je večeras da će mera zabrane kretanja za vreme Uskrsa trajati od petka od 17 sati do utorka do pet ujutru, kao meru u borbi protiv koronavirusa.

- Razgovarali smo sa stručnjacima, a oni to podržavaju. Odluka će biti za pola dana. Na Veliki petak će građani moći da kupe sve. - kazao je Vučić na Radio-televiziji Srbije.

Istakao je da će građanima starijim od 65 godina od sledeće nedelje biti omogućeno kretanje tri puta nedeljno za vreme "policijskog časa".

- Ideja je da izdvojimo u tri dana osam sati za penzionere. Moramo da odvojimo osam ili šest sati i da kažemo da maksimalno mogu pola sata, a do 300 metara od kuće. - rekao je Vučić.

Dodao je da će njima biti obezbeđene hirurške ili epidemiološke meske.

Vaši komentari
Ostavite komentar