'

Vatrogasno-spasilačka jedinica Požarevac dobila novo vozilo (FOTO+VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pon, 13.04.2020
0

Danas je grad Požarevac ustupio Odeljenju za vanredne situacije, vatrogasno-spasilačku auto cisternu. Grad je za nabavku ovog vozila izdvojio blizu 23 miliona dinara.


Kako je rekao nakon potpisivanja ugovora Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave grada Požarevca ovo je najsavremeniji model auto cisterne marke „mercedes“ koja je proizvedena ove godine, i ima više od 10 hiljada kubika, više od 300 konja i poseduje spisak opreme sa više od 70 stavki.

„Sredstva za nabavku ovog vozila opredeljena su u budžetu za 2019.godinu, sproveden je postupak javne nabavke i sredinom prošle godine zaključen je ugovor. Grad je za nabavku ovog vozila izdvojio blizu 23 miliona dinara i ovo nije prvi put da grad Požarevac izdvaja sredstva za opremanje Vatrogasno spasilačke jedinice",rekao je Simonovic.


Svi smo svedoci da se dešavaju velike klimatske promene, da ima sve više požara i da naša Vatrogasno-spasilačka služba ima veliki obim posla i potrebna im je svaka vrsta pomoći. Ovo je jedno od najsavremenijih vozila koje se trenutno može nabaviti na tržištu i nadam se da će pomoći u njihovom radu“, kazao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca i dodao da ovo vozilo može da se po potrebi koristi i za dezinfekciju javnih površina.


Goran Đorđević, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Požarevac, zahvalio se gradu na donaciji i istakao da ovo nije prvi put da grad Požarevac donira opremu jedinici u Požarevcu.

„Imamo jako dobru saradnju na kupovini druge opreme i popravke vozila. Donacija ovog vozila je samo još jedan nastavak dobre saradnje između vatrogasno – spasilačke jedinice I lokalne samouprave u Požarevcu” kazao je Goran Đorđević, načelnik odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu. 

Snimak obracanja pogledajte OVDE. 

Vaši komentari
Ostavite komentar