'

Predsednik Vučić: Nadam se ukidanju vanrednog stanja do kraja meseca

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio, politika.rs
Pet, 10.04.2020
0

Narednih 10 dana je ključno, do 20. aprila rešava se sudbina našeg odnosa prema koronavirusu, rekao je danas u Nišu predsednik Aleksandar Vučić i poručio da je sada disciplina građana najvažnija.


Predsednik je istakao i da svakih sedam dana država šalje zaštitnu opremu, materijale, neretko respiratore. U poslednjih mesec dana u Niš je, kaže, dopremljeno 29 kliničkih respiratora i 20 neinvazivnih, uz drugu medicinsku i zaštitnu opremu.

- Do 20. aprila rešava se sudbina našeg odnosa prema ovom virusu i zato je potrebna najveća disciplina. - poručio je Vučić i dodao da će u Srbiju, kao pomoć iz Francuske stići 5.000 lekova farmaceutske kompanija „Sanofi” iz te zemlje.Vučić se na tome zahvalio predsedniku Francuske Emanuelu Makronu.

- Posle našeg razgovora, uprkos svim problemima sa kojima se Francuska suočava, a imaju više od 12.000 preminulih od koronavirusa, uspeo je da obezbedi 5.000 „Sanofijevih” lekova”. - rekao je Vučić u obraćanju u Nišu.

Preneo je da je u razgovoru sa profesorom Branislavom Tiodorovićem i sa lekarima konstatovano da trenutno nema drugih potreba, ni u Nišu, ni na jugu zemlje, kada je reč o opremi.

Kapaciteti naših kovid bolnica su na izmaku, ukazao je Vučić i najavio da se moraju pripremati dodatni kapaciteti privremenih bolnica.

Kaže da je oko 158.000 penzionera jutros bilo u prodavnicama, što je oko 9 odsto od ukupnog broja penzionera. Rekao je da to pokazuje koliko su naši ljudi disciplinovani i da smo zahvaljujući tome uspeli da izbegnemo katastrofu.

- Jedva čekam dan i nadam se da ćemo biti u položaju da pre kraja meseca ukinemo vanredno stanje. Ovo je moja nada, ne moja prognoza. - rekao je Vučić novinarima u Nišu i istakao da to ne znači da nećemo imati dodatnih obaveza i da nećemo morati disciplinovano da se ponašamo.

Vaši komentari
Ostavite komentar