'

Zbog koronavirusa privremeno ne saobraćaju međunarodni putnički vozovi sa Crnom Gorom, Bugarskom i Hrvatskom

AKTUELNO
Autor: Hit 1
Izvor: zeleznicesrbije.com
Sre, 18.03.2020
0

Na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije o zatvaranju graničnih prelaza od  12. marta 2020. godine,  s ciljem sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID – 19 (koronavirus), železnička kompanija za prevoz putnika  „Srbija Voz“ privremeno je obustavila saobraćaj međunarodnih vozova sa Crnom Gorom, Bugarskom i Hrvatskom. Od međunarodnih vozova trenutno saobraćaju vozovi na relaciji Novi Sad – Kelebija – Novi Sad.U saobraćaju sa Crnom Gorom, od 16. marta privremeno ne saobraćaju međunarodni putnički vozovi na relaciji Beograd-Bar-Beograd.


Od ponedeljka, 16. marta, takođe je privremeno  obustavnjen železnički putnički saobraćaj sa Bugarskom preko graničnog prelaza Dimitrovgrad-Kalotina, tako da ne saobraćaju  vozovi na relaciji Sofija-Dimitrovgrad-Sofija.


Saobraćaj međunarodnih vozova na graničnom prelazu Šid – Tovarnik sa Hrvatskom, privremeno je obustavnjen od 15. marta. Međunarodni vozovi za Zagreb (Ljubljanu) saobraćaju samo na relaciji Beograd Centar – Šid – Beograd Centar.


Na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije o zatvaranju graničnih prelaza od  12. marta 2020. godine, „Srbija Voz“ je privremeno obustavio saobraćaj i preko železničkog prevoza Bogojevo – Erdut. Železnički saobraćaj odvija se prema planiranom redu vožnje samo do i od pogranične stanice Bogojevo.


U unutrašnjem železničkom saobraćaju, svi vozovi za prevoz putnika voze po važećem redu vožnje.


Vozovi iz sistema BG:VOZ, saobraćaju po redu vožnje koji se primenjuje vikendom i u vreme državnih praznika.

Vaši komentari
Ostavite komentar