'

Požarevac: Sa kojim projektima se započinje godina?

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio, pozarevac.rs
Ned, 5.01.2020
0

Grad Požarevac ušao je u 2020. godinu sa nekoliko važnih javnih nabavki čiji je rok za otvaranje mesec januar. Među njima najvažnija je potpuna rekonstrukcija objekta “stare“ bolnice, ali i sređivanje “Čikoša“, izgradnja zgrade MZ “Čačalica“, projekta zatvorenog bazena, kao i meteorološke stanice.


Pored ovih najzvučnijih, tokom januara otvaraju se ponude za javnu nabavku i za rekonstrukciju dva nadvožnjaka i to u ulicama Bože Dimitrijevića i Hajduk Veljkovoj. Knez Milošev venac i MZ Vasa Pelagić očekuju rekonstrukcije zelenih površina a kada su sport i rekreacija u pitanju, 27. januara završava se javna nabavka za izradu projektne dokumentacije za izgradnju zatvorenog bazenasa idejnim projektom za uređenje kompleksa “Sportski centar”.

Ovim projektom je potrebno da se bazen locira između sportske hale i postojećeg otvorenog bazena. Takođe, potrebno je napraviti vezu između sportske hale, zatvorenog i otvorenog bazena. Od sadržaja u objektu zatvorenog bazena je potrebno isprojektovati jedan bazen dimenzija 25X21metra, drugi dimenzija 7,5X15, i jednu hidromasažnu kadu dimenzija 7.5X3 metra. Od pratećih sadržaja potrebno je da objekat između ostalog sadrži tribine za oko 100 gledalaca, restoran ili kafe i fitnes salu.


Kada je u pitanju velika rekonstrukcija starog dela gradske bolnice, projektni zadatak ovde obuhvata rekonstruisanje i dogradnju postojećih objeksts, izgradnju objekta Arhiva kao i heliodrom. Projektant je u obavezi da u saradnji sa krajnjim korisnikom izradi projekat. Potrebno je kompletnu projektnu dokumentaciju podeliti u dva lota i to:

- Lot 1: Projekat bolnice – spoljašnje uređenje, koji obuhvata rekonstrukciju krova, hidro i termo izolaciju, fasadu, prozore, okapnice, spoljne liftove, parterno uređenje, saobraćajnice, parking prostor, osvetljenje, pristupe/rampe za osobe za invaliditetom.

Lot 2: Projekat bolnice - unutrašnje uređenje, koji obuhvata Projekat tehnologije bolnice na osnovu koga će se raditi ostali projekti (mašinski projekat, projekat elektro instalacija, projekat ventilacije, projekat klimatizacije, protiv požarni projekat, dojavljivači, projekat video nadzora, detektor rasvete u hodnicima) i svu ostalu dokumentaciju.

Procenjena vrednost ove javne nabavke iznosi 45.8 miliona dinara bez PDV.


Zanimljiva je i javna nabavka koja se odnosi na kupovinu i ugradnju meteorološke stanice u Požarevcu. Njenim postavljanjem grad bi, pored preciznih trenutnih parametara i tačnije vremenske prognoze, trebao da dobije i prostor u informativnim emisijama u odeljku meteorologije, što nije zanemarljiv marketinški efekat.

Podsećamo, iz ovog kraja Srbije, do sada se uvek pominjalo Veliko Gradište, koje jedino u okolini ima sličnu stanicu. Ova u Požarevcu, pored kompletne aparature i senzora koji bi merili temperaturu vazduha, vlažnost vazduha, atmosferski pritisak, brzinu i pravac vetra, količinu padavina, snežnog pokrivača i sunčevog zračenja, bio bi softverski povezan i sa WMO, te tako slao parametre najpre domaćoj a potom i svetskoj meteorološkoj organizaciji.


Sve ove, ali i ostale aktuelne kao i završene javne nabavke koje je raspisao grad Požarevac možete pogledati na linku OVDE.

Vaši komentari
Ostavite komentar