'

Završen projekat “Unapređenje upošljivosti žena koje žive u ruralnim područjima grada Požarevca“

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 27.11.2019
0

Grad Požarevac u saradnji sa Agencijom anacija za ravnopravnost polova i osnaživanje žena i Evropskom unijom kao donatorom, realizovao je projekat „Unapređenje upošljivosti žena koje žive u ruralnim područjima grada Požarevca“. Tim povodom danas je načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović polaznicama uručio biznis planove.


Kako je danas rekao načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović, realizacija Projekta je počela u junu i traje do kraja ovog meseca.

„U realizaciji učestvovao je Savet za rodnu ravnopravnost polova Skupštine grada Požarevca i Odeljenja za LER, zaštitu životne sredine i poljoprivredu. Vrednost projekta je 500 hiljada dinara. Glavni cilj je bio obučavanje žena da započnu sopstveni biznis kao i izrada biznis planova zainteresovanim ženama sakojim mogu da konkurisati kod različitih fondova“.

Obuku za započinjanje poslovanja pohađalo je i uspešno završilo 40 žena.Tokom obuke polaznicama je predstavljen osnov pokretanja poslovanja, definisanje poslovne ideje, način organizovanja poslovanja....


U okviru ovog projekta izraženo je 20 biznis planova, koje će biti osnov za konkurisanje kod različitih izvora finansiranja koje polaznice budu odabrale.

Na kraju načelnik Simonović je istakao daje projekat bio prvenstveno usmeren na žene koje žive u ruralnim područjima grada Požarevca, jer je ova ciljna grupa prepoznata kao kategorija koja ima manje prilika za zapošljavanje a potom i uručio biznis planove.

Vaši komentari
Ostavite komentar