'

Potpisan kolektivni ugovor za zaposlene u Gradskoj upravi (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 12.11.2019
0

Danas je u Gradskom zdanju obavljeno potpisivanje kolektivnog ugovora za zaposlene u Gradskoj upravi Grada Požarevca. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović i predstavnik sindikata Dejan Zorko.

 

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović je prilikom obraćanja zadovoljstvom što je današnjim potpisivanjem Kolektivnog ugovora prava zaposlenih, koja su već bila proširena Kolektivnim ugovorom koji je potpisan u oktobru 2018. godine, sada i dodatno proširen.

“Kada je reč o ugovoru koji je danas potpisan treba istaći da se odredbe odnose i na lica angažovana van radnog odnosa, što do sada nije  bio slučaj. Treba napomenuti da je reč o licima angažovanim po osnovu privremenih i povremenih poslova ,ugovora o delu”. Ovim ugovorom prvi put je angažovanima van radnog odnosa omogućeno korišćenje plaćenog odsustva prilikom porođaja supruge, stupanje u brak,stupanje u brak deteta, polaska deteta u prvi razred, smeštaj deteta u vrtić, težebolesti ili smrti člana uže porodice kao i prilikom dobrovoljnog davanja krvi.

Takođe, licima angažovanim van radnogodnosa omogućeno je obezbeđenje poklona za Novu godinu zadecu do 15-  te godine, u vidu novčane čestitke. Značaj ovog Kolektivnog ugovora je i u tome što se isti primenjuje I u Upravu GO Kostolac, Gardsko pravobranilaštvo I u Službi interne revizije.

Kako je istakao predstavnik sindikata Dejan Zorko, Sindikalna organizacija Gradske uprave zadovoljna je potpisivanjem Kolektivnog ugovora za zaposlene i kako je rekao možemo se pohvaliti da smo jedna od retkih uprava koje su potpisale pojedinačni kolektivni ugovor kod poslodavca.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar