'

Dan vatrogasaca

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 7.11.2019
0

Danas je u Svečanim salonima Gradskog zdanja organizovan prijem za pripadnike Vatrogasno - spasilačkih jedinica, povodom obeležavanja Dana vatrogasaca. 


Dan Zaštite od požara obeležava se 7. novembra, jer je tog dana davne 1834. godine tadašnji ministar unutrašnjih poslova, ispunjavajući nalog kneza Miloša Obrenovića, potpisao Uredbu o gašenju požara, kojom se regulisala zaštita od požara.

Pripadnike Vatrogasno - spasilačkih jedinica pozdravio je gradonačenik Požarevca Bane Spasović i ovom prilikom se zahvalio vatrogasno spasilačkim jedinicima i svim vatrogascima u Požarevcu jer su do sada u svom radu dokazali požrtvovanost i humanost u svakoj situaciji.

Ovom prilikom Spasović je podsetio da je grad kupio vatrogasno spailačko vozilo vrednosti 23 miliona koje će biti isporučeno do februara naredne godine i najvio dodatna ulaganja u spasilačko vatrogasnu jedinicu u budućnosti.

Vatrogasno spasilačka jedinica je u poslednjih deset meseci imala prosečno oko tri intervencije dnevno što uopšte nije malo budući da je doskoro imala manjak radnika.

Prema rečima Gorana Đorđevića, načelnika Sektora za vanredne situacije zaposleno je oko 15 radnika, što je u odnosu na raniju situaciju stvorilo uslove za bolji rad ove jedinice.


Vaši komentari
Ostavite komentar